Debut i Working Equitation

Världens bästa William och jag gjorde vår debut i Working Equitation idag. Ingen placering men han skötte sig alldeles utmärkt.

Snökul med William

Det har varit snöfattigt i Skåne denna säsongen men häromdagen kom vintern med besked!
Självklart måste man passa på att ta lite snöbilder då. Tack Julia Håkansson för hjälpen!

God fortsättning!


_DSC0357
Året har börjat bra!
Hästarna är igång efter vintervilan och vi ser framemot vad 2018 bjuder på.

William och Kelly kommer att fortsätta sin utbildning inom Western Dressage, hoppning och körning. Dixie fortsätter sin utbildning under ryttare fram tills det är dags att gå på mammaledigt i maj nån gång. Williams första avkommor fortsätter sin utbildning inför eventuella 4-årstest. Sissey, som nyss flyttat hit pga hennes ägares ändrade omständigheter, utbildas under ryttare och betäcks. Mary och hennes dotter Maryland betäcks. Kitty kommer att leasas ut och betäckas. Vi väntar 3 föl, i maj samt juli. Hingstföl går bra att boka, 2 eventuella stoföl är tingade.

_DSC0376Du som är intresserad av att betäcka med William får gärna höra av dig så snart som möjligt så att vi kan planera säsongen.

Williams mål 2018:
Debut Western Dressage Level 1
Debut LB dressyr och Working Equitation
Debut reining på en hand
Ha roligt!

_DSC0366_DSC0463

Julhälsning

julkort17
Vi rundar av 2017 – ett i mångt och mycket fantastiskt år.

Höjdpunkter:
*Tre mycket fina stoföl som alla hittat fantastiska hem.
*Tre föl på bakning inför nästa år med märrar som tog sig utan större bekymmer.
*Terrängträning och hoppträningar för Therese Viklund med Escania’s Vangelios och Escania’s Kitalpha.
*High Chaparrall Horse Show med Escania’s Vangelios – en toppenbra erfarenhet för oss båda.
*Sommarpremiering i Bjärsjölagård med samtliga Klass 1; Escania’s Kitalpha som stamboksfördes med B, Tellmans Dixie Chick som var ute för första gången, Lyngbys Phantasia (dotter till Escania’s Pharazon LT) som stamboksfördes med AB med dotter Escania’s Phenomena vid sidan samt Escania’s Kachina.
*Ridläger och kontinuerliga träningar i både Working Equitation och Western Dressage med Escania’s Vangelios.
*Morganriks med Escania’s Vangelios som gjorde ett flertal debuter i olika grenar med bl.a. 3-placeringar, Tellmans Dixie Chick som blev Bästa Sto, Escania’s Kitalpha som fick kördiplom och därmed höjdes till AB vilket i sin tur gjorde att hennes mor Goldget Kitty A-premierades.
*Western Dressage Association of Sweden’s KM där Escania’s Vangelios debuterade i 2 klasser och vann båda!

2018 – här kommer vi!!

Palomides – lite nya bilder

23626988_889897357842176_2013340631_o
Elin Stenlund tog lite nya bilder på vår Guldhingst i Norrland och hans ägare Tina Brodén på Goldn’ Ash Morgans. Fler bilder hittar du här. Vi väntar ett föl med honom inför nästa år u. Goldget Kitty. Tellmans Dixie Chick kommer att betäckas med honom så småningom.

WDAS KM

Vi har ju glömt att berätta att vi äntligen gjort debut i Western Dressage!
Jag och William deltog i 2 klasser och vann till vår förvåning båda två. Nu tränar vi vidare inför våren. Även Kelly, Jack, Philip, Peia, Happy och Apollo/Theia var med i några klasser.

Lite sommarbilder i regnet


I novembermörkret så roar vi oss med att se tillbaka på året som gått. Ett flertal mål sattes och de allra flesta nåddes. Ett av dessa var att delta på High Chaparral Horse Show med William. Vi hade på plats inga andra ambitioner än att  ha roligt samt att det var en nyttig erfarenhet. Tack till Mi Ritzén för dessa fina bilder!

Så kommer hösten…

Och med den avvänjningar och annat.

Idag har vi lämnat Minna hos Susanna i Lövestad och om 4 veckor är det dags för Kachina att åka iväg till Gotland. Samtidigt förbereder vi inför vintersäsongen och allt som det innebär, längtar efter kommande föl och planerar inför nästa betäckningssäsong. Rider, tittar på bilder från denna sommaren och funderar igenom lämpliga mål inför nästa år.

_DSC4397 _DSC4360
_DSC4335
_DSC4332

Nu är det höst!

Flickorna är hemma från sommarbetet och det är dags påbörja projekt Avvänjning.
Minna har ju hittat sin människa och flyttar hemifrån om 1,5 månad. Kachina om ca 2,5.

Williams söner letar nytt hem

Vi säger grattis till uppfödarna av JT Heavens Jolly Jumper & THX Holy Diver. Två riktigt fina söner till vår William. Båda grabbarna letar efter ett nytt hem. Hör av dig vid intresse!