Goldget Kitty 067

hpGulsvart sto född 2004.
(SC Island Centavo x Treasure Golddust)
AB-premierad. 151,5 cm i mankhöjd, 183 cm i bröstomfång, 18.5 cm skenben.
EEaaCrcr – Homozygot för svart och CA – verifierad fyrgångare.

Vinnare av MSHA Trophy – Årets Bästa Allroundhäst på MorganRiks på Isaksbo  2013 samt Bökeberg 2014.

Dräktig med Escania’s Palomides inför 2018.

En riktig Allroundhäst, det kan vi verkligen kalla vår fantastiska Kitty. En häst med världens största hjärta. De som träffar Kitty möts av en lång, lockig pannlugg under vilken ett par mörka, busiga ögon skymtar fram. Hon har inte bara en vacker utsida, hon har framförallt en fantastisk insida. Kitty är hästen som alltid ställer upp, oavsett om det är att bära nybörjare på ryggen, dra vagn trots att hon bara sett en sådan ett par gånger innan, eller att du bestämmer dig för att rida ut en tur barbacka efter en tids vila. Kitty hänger med på allt och hon gör det på sitt lugna, kloka sätt. Tro inte för den delen att Kitty är så lugn att hon är slö och därmed tråkig att rida. Nej – de rutinerade ryttarna får känna på en stundtals mycket het häst som dock alltid lyhörd och känslig för hjälper. Kitty gör heller aldrig mer än ryttaren begär, hon är ärlig och positiv och gör alltid sitt bästa.

kittyjune13

Kitty är tävlad i framförallt Westerngrenarna med goda resultat - vinster och placeringar i Reining, Pleasure, Trail, Western Riding och vi har även testat på Team Penning, Barrel Race och Pole Bending. Hon har också startat ett par hopptävlingar, deltagit i flera lokala dressyrklasser på LB- nivå (utbildad LA) och har 2 godkända 5 mil i distansritt i kroppen. Hon är även inkörd och tävlad 4 gånger i pleasurekörning, med 1 vinst och har dragit vagn på ett par evenemang för uppvisning samt bröllop. Exteriörmässigt är hon som bäst bedömd med 39p och har bland annat fått 9 på sin trav som 3-åring.

smokeymillyrumpa185Fadern Centavo bär på de eftertraktade Brunk-linjerna, med storheter såsom Flyhawk, Warhawk, Red Vermont, Jubilee King, Senator Knox och många, många fler i blodet. Centavo är allt du kan förvänta dig med de här blodslinjerna och han har gett otroligt fina avkommor; förutom Kitty kan nämnas Tullesbo Cruzado Correll – Bästa Vuxen Valack MorganRiks 2013, Näsuddens Maybelle – Diplomsto med 40p, Tullesbo Lily Hill – BIS MorganRiks 2011. Själv blev han utsedd till Bästa Avelshingst 2011 genom sina avkommor och blev även Bästa Valack. Smokey är en riktig gentleman som är under utbildning inom western och dressyr. Vi kallar honom vår Rolls Royce – en ynnest att dra ut i skogen med.

millymonty250Modern Golddust har tävlat framgångsrikt i Reining i USA. Hon vann bl.a. MICA Snaffle-Bit Reining, fem år gammal. Vi är stolta över att ha en dotter från henne. Golddusts helsyster Treasure Merrigold är utsedd till den första vinnaren av Dam of Merit av AMHA och har en dotter, BPM Estralita De Oro, som 2005 blev National Champion och Reserve World Champion i Western Pleasure. Morfar Primavera Bravado vann som sexåring NMC &SHA Cutting Futurity. Han har bara vinster och placeringar i de Cuttingklasser han ställt upp i. Mormorsfar Californio är National Cutting Champion i USA.
28maj (4)

Kittys avkommor:

Escania’s Commencement, gulbrun valack född 09 e. Red Commander 22. Ägs av Ewa Angantyr och utbildas inom Naturlig Dressyr, Working Equitation, hoppning och körning. Bedömd med 9 på galopp.
137032295970517800_resized

Escania’s Vangelios, gulsvart hingst född 2011 e. Gradell’s Vigilante – behålls som framtida avelshingst och tävlingshäst. Erhöll Löshoppningsdiplom som 4-åring med 8-9 av Hans Wallemyr.
DSC_1536

Escania’s Kitalpha. svart sto född 2012 e. Escania’s Pharazon LT – behålls som framtida avelssto och tävlingshäst.
_DSC4918

Escania’s Katniss, gulsvart sto född 2015 e. Annebo Kenny R. Såld till Lina Svensson, Åseda som framtida tävlingshäst. Bästa föl Syds utställning 2015-09-20 med 9 på trav.
_DSC1414

Escania’s Kachina, gulbrunt sto född 2017 e. Isaksbo Jeronimo. Såld till Marie och Sanna Dybeck, Visby.
_DSC3124