Escania’s Commencement

_MG_8765Gulbrun valack född 17/6 2009
(Red Commander 22 x Goldget Kitty 067)
147 cm.

Ägs av Ewa Angantyr, Hörby.

Commencement – ”Början” – ett passande namn till Kittys första föl, som dessutom är pappa Commanders enda avkomma med en creme-gen. Commencement – ett stort namn till en liten kille som vi har höga förväntningar på. Att han blivit Bästa föl på Riks och Bästa ettåring i SMHF Trophy – det är bara Början.

”Ceazar” kommer att bli en kompakt kille med substans och lätt för att muskla sig. Han är högställd med mycket resning. Överlinjen är harmonisk redan nu, med en rumpa som kommer att kunna bära och skjuta på med mycket kraft. Han ser ut att ha ärvt mormors höftparti och det är vi glada för. Kort sagt – Ceazar ser ut som en Morgan ska göra. Han kommer att bli mycket spektakulär och iögonfallande när han blir stor, det är vi säkra på!

Ceazar har redan plockat en hel del meriter – både nationellt och internationellt, han är bedömd med 8 på skritt och trav exteriört samt 9 på sin galopp under ryttare och här finns mer att plocka fram!

Ceazar bör passa den som letar efter en häst att utvecklas med inom alla discipliner, dressyr, hoppning, akademiskt och även körning, men framförallt western tror vi är hans paradgren. Han kommer att kunna vända på en fem-öring, cutta kor med finess och hans galopp är definitivt inget att skämmas för, bakbensaktiviteten är suverän. Vill man rida mjukt och behagligt finns här även tölt att plocka fram för den som är intresserad av detta. Hans mamma är fyrgångare och det är absolut inte något som stör de andra gångarterna när man rider henne. Ceazar har bra skritt, ännu bättre trav och en riktigt bra galopp!
23 april (67)

DSC_0324Fadern Red Commander 22 är 150 cm, importerades till Sverige av Näsudden. De skriver bl.a. följande om sin före detta avelshingst: ”Commander har utvecklats t.o.m. bättre än vad vi förväntat oss, han är en mycket vacker häst med härlig resning, bra rörelser och en helt underbar röd fuxfärg!” Commander utsågs till bästa avelshingst på Riks 2008 och 2009 -tack vare sina fina avkommor! Han visades på Morganriks 2013 med vinster i dressyr samt 3e plac av 13 valacker i visningsklassen. Han har precis börjat sin tävlingskarriär inom dressyr men tävlar bland stora hästar med vinster på LB-nivå.

Kittytrav10bModern Goldget Kitty är ett AB-premierat sto som är framförallt utbildad och tävlad inom Westerngrenarna men även hoppning, dressyr, körning och distans. Hon vann MSHA Trophy 2013 och 2014 som bästa allroundmorgan! Läs mer om Kitty på hennes egen sida.

nyx27Farfar Glenmorgan Nyx Surprise, 156 cm, finns hos Susen Fischer, Tyskland. Han är godkänd och korad bland andra tyska varmblod. Tränad i Akademisk Ridkonst för bl.a. Bent Branderup. Hans far Damien var den första godkända hingsten i Tyskland.

133e54fc741Farmor KLN Command Be Magic, 154 cm, född i Kanada men finns i Tyskland. I hennes stamtavla hittar vi bland andra; UVM Viking – Grand Champion Stallion 1972 Eastern Nationals och legenderna Waseeka’s In Command och Nocturne!

smokeybyclaudia01Morfar SC Island Centavo, 158 cm, bär på de eftertraktade Brunk-linjerna, med storheter såsom Flyhawk, Warhawk, Red Vermont, Jubilee King, Senator Knox och många, många fler. Han är allt du kan förvänta dig med de här linjerna och har gett mkt fina avkommor.

millymonty250Mormor Treasure Golddust, 152 cm, har tävlat framgångsrikt i Reining i USA. Hon vann MICA Snaffle-Bit Reining 5 år gammal. Gedigna WWF-linjer finner vi i henne; Primavera Bravado – framgångsrik cutter, Californio -National Cutting Champion.