Leave a comment

Escania’s Perfection

DSC_0287Gulsvart valack född 02.15 19/4-2014
(Escania’s Vangelios x Tronshagens Penny 061)

Precis som sina bröder är det här en toppenkille. Såld till Åse och Staffan Hagberg i Genarp – stort lycka till med er första morgan!

Pennys sista föl fick namnet Perfection, för det här blev verkligen så bra som vi hoppades på – trots att han har fel kön.. Han har fått tilltalsnamnet Philip av sina nya ägare.

hero

_DSC0825Fadern Escania’s Vangelios kan du läsa mer om på hans egen sida. Philip är tillverkad för att utvärdera vad pappa William har att tillföra i aveln. Vi kan säga att vi är mer än nöjda med resultatet. Philip har ärvt pappas fantastiska psyke, utmärkta bogparti och härliga galopp.

 

 

 

Pennyhp087Modern Penny 061 är ett ELIT-premierat sto med ett fantastiskt vackert Morganhuvud. Hon rör sig lätt och ledigt i alla gångarter och hon är oerhört intelligent med mycket tävlingsvilja. Hon har förärvt sig väl och är bland annat mor till Lyckänge Copper Coin, årets Morgan 2008, gdk hingst och BIS -07+08+09. Hero är hennes nionde föl. Läs mer om Penny på hennes egen sida.

vigiad275Farfar Gradell’s Vigilante har levt ett tidigare liv som hårt tränad kör-, pleasure- och park-häst, och det är inga dåliga meriter han har plockat. Innan han exporterades till England var han en del av den exklusiva show-eliten i USA och han vann In Hand-klasser över Morgan-giganter såsom Tug Hill Whammunition. Med sig i bagaget har Vigi World titlar i Western Pleasure och Pleasure Driving, samt Championship-vinster i New England. Vigi är även Western Pleasure East Coast Champion and Pleasure Driving East Coast Reserve Champion. Läs mer på www.tullesbo.com.

 

 

 

Kittytrav10bFarmor Goldget Kitty är ett AB-premierat sto vars första avkomma Escania’s Commencement vann sin fölklass och sedermera blev reserv bästa unghingst som 1-åring samt Hollands bästa unghingst 2011 och bedömd med 40p på riks som 2-åring. Kitty själv är framförallt utbildad och tävlad inom Westerngrenarna men även hoppning, dressyr, körning och distans. Hon vann MSHA Trophy 2013 som bästa allroundmorgan. Läs mer om Kitty på hennes egen sida.

hanoversuperdanMorfar Hanover Super Dan 2 är en av de mest inflytelserika hingstarna i den svenska morganstammen, med 47 avkommor. Han har ett flertal godkända söner och i stamtavlan hittar man Government-linjer genom Chasley Superman, Brunk- och lite WWF-linjer via Foxfire, Senator Graham, Flyhawk, och till sist även Lippitthästar på mödernet.

greentreenightndayMormor Night ‘N Day 016 kom 1988 från välkända Greentree Ranch i USA, då var hon dräktig och födde Tronshagens Figure, godkänd hingst. Hon blev utsedd till bästa avelsto genom sina avkommor på Morganriks -04. Fadern Greentree Bonniejohn är en legend i USA och har många många avkommor. Night ‘N Days blodslinjer består av en bra blandning mellan alla fyra familjerna med betoning på WWF på mödernet samt mestadels Brunk med government och lite lippitt på fädernet.

 

 

 

 

Kommentera