Escania’s Kachina

_DSC2482Gulbrunt sto född 12/5
(Isaksbo Jeronimo 10 x Goldget Kitty 067)

Varför uppfinna hjulet en gång till? Vi har redan sett 2 ggr att Kittys och Marys linjer fungerar alldeles lysande, så vi gjorde en omvänd kombination. Kachina är utan tvekan sin mors bästa avkomma hittills och då kan vi nämna att Kitty tack vare sina tidigare avkommors prestationer nu har ansökt om att tilldelas avelsvärdebokstav A.

Kachina är en kavat tjej med synnerligen gott självförtroende. Hon förutsätter att alla som kommer på besök är där för att hälsa på just henne. Hon är trygg, orädd och cool men slänger gärna upp svansen på ryggen och showar loss när hon kan. Hon har ett psyke som lämpar sig utmärkt för framtida tävlingar.

Kachina visades på sommarpremiering och erhöll 88788=39p.

Kachina är ett indianskt namn som betyder ungefär ”ande”. Till minne av de vi saknar.

Kachina är såld och flyttar till Visby i vinter. Vi ser framemot hennes fortsatta äventyr hos Marie och Sanna Dybeck.

_DSC1329

bm_Jeronimo_2013-2Fadern Isaksbo Jeronimo 10 är den mest framgångsrike nedärvaren i Europa vad gäller sportmeriter hos avkommorna med, såsom Signahls Karma (Diplomsto, stoklassvinnare 2006), Milou (bl.a. SM-vinnare i fälttävlan), AB-premierade Marvin 31 (Bla. SM-guld, silver och brons i westerngrenar) samt Stall Mistys Brave Star (SM-vinnare 96-97 och VM-vinnare i maraton enbet samt lagguld 1998 med Marie Karhle i tömmarna). Han har 2 andra söner som blivit godkända och B-premierade. Jeronimo själv är ELIT-premierad, visad med 98888-41p på bruksprovet och har varit hingstchampion 2 ggr, bedömd med 9 på trav.

kittyjune13Modern Goldget Kitty 067 är ett AB-premierat sto vars första avkomma Escania’s Commencement vann sin fölklass och sedermera blev reserv bästa unghingst som 1-åring samt Hollands bästa unghingst 2011. Son nr 2 Escania’s Vangelios visades för första gången på Morganriks 2012 och blev reserv bästa unghäst och fick hoppdiplom som 4-åring. Dottern Kitalpha Kördiplom 2017. Kitty själv är framförallt utbildad och tävlad inom Westerngrenarna men även hoppning, dressyr, körning och distans. Hon vann MSHA Trophy 2013 och 2014 som bästa allroundmorgan. Läs mer om Kitty på hennes egen sida.

hanoversuperdanFarfadern Hanover Super Dan är en av de mest inflytelserika hingstarna i den svenska morganstammen, med 47 avkommor. Han har ett flertal godkända söner och i stamtavlan hittar man Governmentlinjer genom Chasley Superman, Brunk- och lite WWFlinjer via Foxfire, Senator Graham, Flyhawk, och till sist även Lippitthästar på mödernet.

Dulcinea_huvudFarmor Dulcinea, 1978-2006 var ett A-premierat sto som fick 11 avkommor. Hennes mor Highover Primrose var ett stort fuxsto på 160cm som fick 13 avkommor bland annat Isaksbo Ivanhoe och Mama’s Rosello (båda tävlade framgångsrikt i körning).

 

 

smokeymillyrumpa185 Morfar SC Island Centavo, bär på de eftertraktade Brunk-linjerna, med storheter såsom Flyhawk, Warhawk, Red Vermont, Jubilee King, Senator Knox och många, många fler. Han är allt du kan förvänta dig med de här linjerna och har gett mkt fina avkommor.

 

 

 

millymonty250Mormor Treasure Golddust har tävlat framgångsrikt i Reining i USA. Hon vann MICA Snaffle-Bit Reining 5 år gammal. Gedigna WWF-linjer finner vi i henne; Primavera Bravado – framgångsrik cutter, Californio -National Cutting Champion. Vi minns Milly med glädje och vördnad och är glada över att hon finns i våra hästar.