Escania’s Phenomena

_DSC2229a

Flaxen fux sto född 26/4-2017
(Escania’s Vangelios x Lyngbys Phantasia)

Den här kombinationen har vi längtat efter att få göra – och det har de här två hästarna också för de har varit kära i varandra i snart 3 år och suktat över staketet.. Det här blir en tävlingshäst med mycket kaliber och säljs till ryttare som vill ut och tävla – vi har mycket höga förväntningar på denna fölunge!

Hon kallas Minna, vilket betyder kärlek, och vi är väldigt förälskade i denna tjej.

Ägs av Josefin Wahlberg, Ystad. Grattis till din första Morgan!

_DSC1350b

Båda föräldrarna har hoppdiplom med 8-9. Modern har exteriördiplom med 9 på typ och Klass 1 i gångarter med 9 på trav och 8 på galopp. För dig som letar efter en morganhäst att utvecklas med inom kossegrenarna så kan vi bara säga; HÄR ÄR DEN! Båda föräldrarna har extremt bra cow sense, är starka, uthålliga och nyfikna. Känner du sen för att dra en repa på Western Dressage -banorna, reining eller hoppa lite så kommer den att göra det också. Den enda anledningen till att vi väljer att ha henne ute till salu är för att vi redan äger fadern, det här blir en exceptionell tävlingshäst som kommer att gå långt med rätt ryttare men den tiden har vi inte riktigt just nu! Förväntad mankhöjd: 153-155 cm.

_DSC3869

_DSC0037Modern Lyngbys Phantasia är inlånad i vårt avelsprogram av min bästa väninna som beställde Phantasia redan innan hon var tillverkad. Phantasia reds in av mig ifjol och visades fram till exteriör- och hoppdiplom samt fick Klass 1 i gångarter med 9 på uppsutten trav. Vi ser framemot att fortsätta hennes utbildning nu i höst, hon är en riktigt rolig häst att sitta på med många kvalitéer.

_DSC0825Fadern Escania’s Vangelios kan du läsa mer om på hans egen sida. Han utbildas just nu inom hoppning (upp till 100cm) och western. 2a plac Bästa Hingst morganriks 2016 och 3e plac 2017. Tävlad i western riding och trail med placeringar.

 

 

PrinsenriksMorfadern Escania’s Pharazon LT kan du läsa mer om under sålda. Han kastrerades hösten 2011 för att koncentrera sig på sin framtida utbildning inom dressyr så detta är hans enda årgång. Pharazon blev bedömd med 9 för trav både som föl och tvååring. Han är exteriört korrekt och har även ett fantastiskt temperament. Vi har väldigt höga förväntningar på hans avkommor. Pharazon visades på 4-årstest och fick dubbeldiplom i gångarter och hoppning. Han blev också Bästa Avelshingst på Riks 2014. Han har en son som fortfarande är hingst och han heter Escania’s Palomides 38, godkänd som 4-åring och har både exteriör- samt hoppdiplom precis som Lyngbys Phantasia. Dottern Escania’s Kitalpha har erhållit kördiplom.

29april (116)Mormor Farceur’s Princess var ett känsligt och vackert sto med mycket utstrålning och härliga rörelser. Hon var helsyster med den välkände Juvat (showhäst i Österrike/Tyskland) som är far till Farceur’s Austrian Spider. Minna är mycket lik sin mormor i utseendet, inte bara till färgen.

 

vigiad275Farfar Gradell’s Vigilante har levt ett tidigare liv som hårt tränad kör-, pleasure- och park-häst, och det är inga dåliga meriter han har plockat. Innan han exporterades till England var han en del av den exklusiva show-eliten i USA och han vann In Hand-klasser över Morgan-giganter såsom Tug Hill Whammunition. Med sig i bagaget har Vigi World titlar i Western Pleasure och Pleasure Driving, samt Championship-vinster i New England. Vigi är även Western Pleasure East Coast Champion and Pleasure Driving East Coast Reserve Champion. Läs mer på www.tullesbo.com.

Kittytrav10bFarmor Goldget Kitty är ett A-premierat sto som själv är framförallt utbildad och tävlad inom Westerngrenarna men även hoppning, dressyr, körning och distans. Hon vann MSHA Trophy 2013 och 2014 som bästa allroundmorgan. Dottern Kitalpha är AB-premierad med kördiplom. Läs mer om Kitty och hennes släktingar på hennes egen sida.

Pennyhp087Morfarsmor Penny 061 var ett ELIT-premierat sto med ett fantastiskt vackert Morganhuvud. Hon rörde sig lätt och ledigt i alla gångarter och hon var oerhört intelligent med mycket tävlingsvilja. Hon har förärvt sig väl och är bland annat mor till Lyckänge Copper Coin, årets Morgan 2008, gdk hingst och BIS -07+08+09. Läs mer om Penny på hennes egen sida. Pennys far Hanover Super Dan 2 är en av de mest inflytelserika hingstarna i den svenska morganstammen, med 47 avkommor. Han har ett flertal godkända söner och i stamtavlan hittar man Government-linjer genom Chasley Superman, Brunk- och lite WWF-linjer via Foxfire, Senator Graham, Flyhawk, och till sist även Lippitthästar på mödernet. Pennys mor Night ‘N Day 016 kom 1988 från välkända Greentree Ranch i USA, då var hon dräktig och födde Tronshagens Figure, godkänd hingst. Hon blev utsedd till bästa avelsto genom sina avkommor på Morganriks -04. Fadern Greentree Bonniejohn är en legend i USA och har många många avkommor. Night ‘N Days blodslinjer består av en bra blandning mellan alla fyra familjerna med betoning på WWF på mödernet samt mestadels Brunk med government och lite lippitt på fädernet.