Escania’s Katniss

_DSC1009Gulsvart sto född 19/6 kl. 23.35
(Annebo Kenny R x Goldget Kitty 067)

Här har vi gjort en kombination som är liknande tidigare lyckade resultat. Kittys första föl var e. Red Commander 22 (som är morfar till Kenny). Hennes senaste avkomma Kitalpha har samma pappa som Kenny. Vad vi förväntade oss den här gången? Ännu mer rörelser, ännu mer ridbarhet och uttryck.

Det fick vi också! Detta kommer att bli en topphäst på minst 155 cm. Kenny blev BIS på MorganRiks 2014 som 2-åring, hans far blev Bästa Avelshingst, Bästa vuxna valaxk och farmor Bästa Avelssto. Kitty är tävlad i de flesta discipliner och blev Årets Allround Morgan 2013 och 2014. Här finns alltså mycket förhoppningar för framtiden för denna unga dam.

Visad som föl med 887897-47p.

Katniss är såld till Lina Svensson, Åseda. Hon ville köpa storasyster Kitalpha för 3 år sedan men henne valde vi att behålla. Lycka till med denna guldklimp Lina, vi ses på tävlingsbanorna med våra vackra systrar!

_DSC1396

DSC_1697Fadern Annebo Kenny R är än så länge ung och nyligen inriden men har stor potential att lyckas väl i de flesta discipliner. Kenny är en morgan av den större modellen med utmärkt sporttyp. Han verkade bara i avel en säsong och Katniss är hans enda dotter. Som 2-åring blev han BIS på Morganriks i mycket hög konkurrens. Vi ser framemot att få följa hans vidare utveckling. Första gången vi såg honom var han 8 månader gammal och vi visste direkt att han skulle passa utmärkt till vår Kitty.

kittyjune13 Modern Goldget Kitty 067 är ett AB-premierat sto vars första avkomma Escania’s Commencement vann sin fölklass och sedermera blev reserv bästa unghingst som 1-åring samt Hollands bästa unghingst 2011. Son nr 2 Escania’s Vangelios visades för första gången på Morganriks 2012 och blev reserv bästa unghäst och fick hoppdiplom som 4-åring. Kitty själv är framförallt utbildad och tävlad inom Westerngrenarna men även hoppning, dressyr, körning och distans. Hon vann MSHA Trophy 2013 och 2014 som bästa allroundmorgan. Läs mer om Kitty på hennes egen sida.

 

 

 

DSC_1864Farfadern Escania’s Pharazon LT kan du läsa mer om under sålda. Han kastrerades hösten 2011 för att koncentrera sig på sin framtida utbildning inom dressyr så detta var hans enda årgång. Pharazon blev bedömd med 9 för trav både som föl och tvååring. Han är exteriört korrekt och har även ett fantastiskt temperament. Vi har väldigt höga förväntningar på hans avkommor. Pharazon visades på 4-årstest och fick dubbeldiplom i gångarter och hoppning. Han blev också Bästa Avelshingst och vuxna valack på Riks 2014.

 

11 maj (25)

Farmor Luca är uppfödd utav en av de äldsta och fortfarande aktiva morganstuterierna i Sverige, Näsudden och är barnbarn till deras första avelssto, ELIT-premierade Wales Farm Sue. Luca är en mycket vacker morgan i ponnyformat med trevligt temperament och härlig känsla under sadel.

smokeymillyrumpa185 Morfar SC Island Centavo, bär på de eftertraktade Brunk-linjerna, med storheter såsom Flyhawk, Warhawk, Red Vermont, Jubilee King, Senator Knox och många, många fler. Han är allt du kan förvänta dig med de här linjerna och har gett mkt fina avkommor.

 

 

 

 

 

millymonty250Mormor Treasure Golddust har tävlat framgångsrikt i Reining i USA. Hon vann MICA Snaffle-Bit Reining 5 år gammal. Gedigna WWF-linjer finner vi i henne; Primavera Bravado – framgångsrik cutter, Californio -National Cutting Champion. Vi minns Milly med glädje och vördnad och är glada över att hon finns i våra hästar.