Escania’s Valentine

_DSC0178Gulbrun hingst född 2/6-2016 kl. 22.20
(Escania’s Vangelios x Hagas Uplands Mary 074)

Död 27/6 2017 pga misstänkt aortaruptur. Han fattas oss!!

Wow, vilken kille! Han har en stamtavla fullspäckad med välmeriterade hästar inom flera discipliner, ett synnerligen härligt temperament och är minst lika bra som helsystern Maryland. Systerson till framgångsrike Marvin (SM-vinnare i Dummy Tying, brons i Stopping), brodern från 2015 är såld till Australien, brodern från 2012 är godkänd hingst som slog alla SWB på löshoppning med 9-9 i Norrbotten i våras.

Det här blir en kraftfull kille med mycket lätt för samling och naturlig bärighet. Han visar redan tryck i bakdelen, flygande byten, rollbacks och tempoväxlingar i hagen utan ansträngning. Vi tror att det finns en hel del cow sense i den här killen men han bör också passa för t.ex. reining, western dressage och western riding, såväl som hoppning och körning. Han har redan fått prova på trail in hand och har en fantastisk samarbetsvilja!

Grattis till Ida Käck, som efter år av suktande efter en gul Morganhäst, äntligen hittat rätt!

Den här killen kom ut sockersöt och vi förutspådde en riktig hjärtekrossare som skulle få vem som helst på fall, därav namnet Valentine.

Eftersom stofölet som såg världens ljus 2014 blev ännu bättre än vi hade vågat hoppas på så gjorde vi om kombinationen en gång till. Av den här kombinationen har vi fått  fram två vackra, högresta avkommor med mycket karisma, lätta och vägvinnande rörelser där galoppen utmärker sig framförallt samt ett synnerligen gott temperament, avlad för att passa för ett flertal discipliner och en slutlig mankhöjd kring 152.

_DSC1879

13568942_10154152581136648_4176098797376109523_oFadern Escania’s Vangelios kan du läsa mer om på hans egen sida. Han fick hoppdiplom som 4-åring med 8-9. Williams avkommor signeras av sin fars fantatiska temperament, fina bogparti, härliga galopp och hög arbetsmoral! William är tänkt som vår framtida tävlingshäst inom framförallt western och western dressage. Han blev reserv champion av de vuxna hingstarna på Morganriks 2016 med fin kritik.

1345538164_resizedModern Hagas Uplands Mary köptes in våren 2011 som komplement i vårt avelsprogram då Penny började komma upp i åldern. Hon hade då ett hingstföl vid sidan e. Figure som visade sig ha en utmärkt trav, vara trevlig att hantera samt snygg att titta på. Nu har vi korsat Mary med linjer som hon inte har haft föl från tidigare och det visade sig vara en ”golden cross”.
Mary har visat sig vara ett suveränt avelssto, vi ser framemot varenda föl vi kan få från henne.

vigiad275Farfar Gradell’s Vigilante har levt ett tidigare liv som hårt tränad kör-, pleasure- och park-häst, och det är inga dåliga meriter han har plockat. Innan han exporterades till England var han en del av den exklusiva show-eliten i USA och han vann In Hand-klasser över Morgan-giganter såsom Tug Hill Whammunition. Med sig i bagaget har Vigi World titlar i Western Pleasure och Pleasure Driving, samt Championship-vinster i New England. Vigi är även Western Pleasure East Coast Champion and Pleasure Driving East Coast Reserve Champion. Läs mer på www.tullesbo.com.

 

Kittytrav10bFarmor Goldget Kitty är ett AB-premierat sto vars första avkomma Escania’s Commencement vann sin fölklass och sedermera blev reserv bästa unghingst som 1-åring samt Hollands bästa unghingst 2011 och bedömd med 40p på riks som 2-åring. Kitty själv är framförallt utbildad och tävlad inom Westerngrenarna men även hoppning, dressyr, körning och distans. Hon vann MSHA Trophy 2013 som bästa allroundmorgan. Läs mer om Kitty på hennes egen sida.

JeronimoMorfar Isaksbo Jeronimo 10, född 1984, har flera mycket framgångsrika avkommor, såsom Signahls Karma (Diplomsto, stoklassvinnare 2006), Milou (bl.a. DM-vinnare i fälttävlan 2006), Marvin 31 (AB-premierad, SM-vinnare i Western) samt Stall Mistys Brave Star (SM-vinnare 96-97 och VM-vinnare i maraton enbet samt lagguld 1998 med Marie Karhle i tömmarna). Han har tre söner som blivit godkända och B-premierade. Jeronimo själv är ELIT-premierad, visad med 98888-41p på bruksprovet och har varit hingstchampion 2 ggr. Årets Morgan 2015.

 

dancingqueenMormor Dancing Queen 012 är ett B-premierat sto som fick 7 avkommor, 5 döttrar varav 3 st med Jeronimo. Hennes första avkomma är AB-premierade hingsten Hagas Memory Dancer som är utbildad inom western, dressyr, körning och hoppning.