Escania’s Blackjack Pine

jack2yFux valack född 23/5- 2012 kl 00.08
(Tullesbo Black Montana x Tronshagens Penny 061)

Såld till Lotta Sleight, Limhamn. Många grattis till din nya familjemedlem. Han blir en klippa att räkna med, lycka till med din första häst!

Vilken underbar liten kille! Han så enormt lik sin mamma men han har pappas ögon så vi vet att det är en rar och vänlig själ så vi ser framemot att lära känna. Jack hade det lite tufft i starten men han har nu piggat på sig ordentligt och travade stolt ut ur stallet två dagar gammal med mycket lyft och uttryck vilket bådar gott inför framtiden..

Blackjack Pine är Montanas nationalträd. Det är ett enormt tallträd och det blir något gigantiskt av den här killen också!

Jack är en riktig pärla, han har typen, mentaliteten och rörelserna vi eftersträvar att avla fram. Höjdmässigt hamnar han kring 150 cm, gångartsmässigt har han en bra skritt, en mycket bärig galopp och en underbar trav med mycket mekanik. Det finns bara gott att säga om den här gosiga killen, han kommer bli en bästa vän och gå genom eld och vatten för sin människa.

Oavsett om man vill rida western, akademiskt eller dressyr så kommer Jack att passa utmärkt, han har den naturliga bärigheten som utmärker så många hästar inom rasen. Vill man testa hoppning kommer han också göra väl ifrån sig då han är smidig som en katt och vänder på en femöring. Vi vet att matte siktar på beridet bågskytte och tornerspel och det kommer Jack att fixa galant!

DSC_1574

898Fadern Monty är än så länge under utbildning för en framtid inom western. Han visades på Morganriks 2011 och blev där reserv bästa hingst i mycket stark konkurrens. Han visades också i Western Pleasure, Hunter Pleasure samt gjorde ett godkänt bruksprov i löshoppning efter att endast ha löshoppat 3 ggr tidigare. Monty är trevlig att ha och göra med, rör sig bra i alla 3 gångarter samt är mycket vacker att titta på. Han är helbror till vår Kitty och vi vet vad vi kan förvänta oss genom att korsa honom med Penny.

DSC_1480Modern Penny 061 är ett B-premierat sto med ett fantastiskt vackert och rastypiskt huvud. Hon rör sig lätt och ledigt i alla gångarter och hon är oerhört intelligent med mycket tävlingsvilja. Hon har förärvt sig väl och är bland annat mor till Lyckänge Copper Coin, årets Morgan 2008, gdk hingst och BIS -07+08+09+10. Läs mer om Penny på hennes egen sida.

smokeybyclaudia01Farfadern SC Island Centavo, bär på de eftertraktade Brunk-linjerna, med storheter såsom Flyhawk, Warhawk, Red Vermont, Jubilee King, Senator Knox och många, många fler. Han är allt du kan förvänta dig med de här linjerna och har gett mkt fina avkommor.

millymonty250Farmor Treasure Golddust har tävlat framgångsrikt i Reining i USA. Hon vann MICA Snaffle-Bit Reining 5 år gammal. Gedigna WWF-linjer finner vi i henne; Primavera Bravado – framgångsrik cutter, Californio -National Cutting Champion. Vi minns Milly med glädje och vördnad och är glada över att hon finns i våra hästar.

hanoversuperdanMorfadern Hanover Super Dan 2 är en av de mest inflytelserika hingstarna i den svenska morganstammen, med 47 avkommor. Han har ett flertal godkända söner och i stamtavlan hittar man Government-linjer genom Chasley Superman, Brunk- och lite WWF-linjer via Foxfire, Senator Graham, Flyhawk, och till sist även Lippitthästar på mödernet.

greentreenightndayMormor Night ‘N Day 016 kom 1988 från välkända Greentree Ranch i USA, då var hon dräktig och födde Tronshagens Figure, godkänd hingst. Hon blev utsedd till bästa avelsto genom sina avkommor på Morganriks -04. Fadern Greentree Bonniejohn är en legend i USA och har många många avkommor. Night ‘N Days blodslinjer består av en bra blandning mellan alla fyra familjerna med betoning på WWF på mödernet samt mestadels Brunk med government och lite lippitt på fädernet.