Tellman’s Dixie Chick

_DSC0988Mörkbrunt sto född 2013
(Amberfield’s Dun Heartbreakn’ x Hmstd Boot Scootin Boogie

Dixie är vårt nyaste tillskott i hagen och hon är här för att vi älskar hennes föräldrar och inte riktigt kunde släppa tanken på henne. Efter att Penny vandrade över till andra sidan regnbågen så funderade vi länge och väl vad vi ville komplettera vårt avelsprogram med. Vi tittade på ett flertal potentiella ston men Dixie fanns hela tiden där i tankarna. När det sedan blev möjligt att investera i nytt blod så var det inte så mycket att fundera på. Det visade sig vara ett utmärkt val. Inte bara för att Dixie gick och vann Bästa Vuxna Sto på Morganriks 2017 utan för att hon i typ, temperament och rörelser är precis det vi letat efter.

Dixie är nu dräktig med Escania’s Vangelios inför 2018. Efter det följer ett flertal år under sadel innan det är dags för nästa föl.

_DSC3979

Scooby3 Fadern ”Scooby” är en av de allra roligaste hästarna jag har ridit. Vi betäckte Mary med honon 2012 men hon tappade tyvärr det embryot. Scooby är en kraftfull kille med mycket fin självbärighet som hans dotter nedärvt, härliga gångarter och fantastisk känsla under ryttare. Scooby är B-premierad med 40p, tävlad upp till MSV Dressyr. Han har förutom sina goda rörelser även ett suveränt scoop i hoppning.

_DSC3817Modern ”Scooter” har ända sen hon importerades från Kanada varit en favorit. Jag försökte även köpa henne vid ett tillfälle men då var hon inte till salu och när hon väl var till salu så hade jag inte råd. Därför känns det riktigt bra att jag nu har hennes dotter här. De har en hel del likheter.