SC Island Centavo

smokeyhead12Gulbrun valack  född 1998
(TruWest Gold Peso x Caduceus Margaux)

”Smokey” som den här vackre herrn kallas till vardags kom till oss vintern 2010 och ägs nu av min mamma Mia. Tack till Helén på Tullesbo för att vi fått privilegiet att ha Smokey här hos oss, det förtroendet känns mycket hedrande.

Smokey importerades till Tyskland från SC Morgans i Vermont som 9 månader gammal unghingst. I Tyskland fick han 3 avkommor, som alla finns i Sverige idag. Smokey kom till Tullesbo hösten 2005 och fick 19 avkommor, varav 13 döttrar, innan han kastrerades våren 2010. Mer info om dessa finns på www.tullesbo.se.

Smokey har i takt med att vi lärt känna honom utbildats inom western och dressyr men utan tävlingsambitioner i första hand. Framförallt är han här för att bli överöst med uppmärksamhet och för att vara vår gosegris och vi har jätteroligt tillsammans.

SC Island Centavo bär på de eftertraktade Brunk- och MidWestlinjerna, med storheter såsom Flyhawk, Warhawk, Red Vermont, Jubilee King, Senator Knox och många, många fler i blodet. Smokey är allt du kan förvänta dig med de här blodslinjerna och han har gett otroligt fina, trevliga och lovande avkommor.

Smokey visades på Morganriks 2011 och blev utsedd till bästa valack i starkt startfält. Genom sina visade avkommor, där framförallt dottern Tullesbo Lily Hill utmärkte sig genom att bli BIS, utsågs han även till bästa avelshingst.

”Good type, nice head and neck, good frontlegs, backlegs to straight, good walk trot and show attitude. Domare Jim Sanders. ”Maskulin med naturlig resning, mkt vackert huvud, välansatt hals, bra sadelläge, välformat kors. Parallellförskjuten, ngt rakhasig. Energisk skritt med normal steglängd. Spänstig trav med bra påskjut.” 88778-38p. Domare Christel Ljungvall.

Fadern TruWest Gold Peso fick bara 3 avkommor innan han kastrerades. Vad vi vet är det bara Smokey som fört vidare hans linjer. Hans far H-Saracen är en av de mest välkända hingstarna i den färgstarka Morganaveln med utmärkta Brunk-linjer bakom sig.

Modern Caduceus Margaux bär även hon på de fantastiska linjerna som Joseph Brunk och hans familj grundlade. Dessa var kända för sina mycket goda rörelser med lyft och gest. De var kraftpaket men ändock smidiga och atletiska och dåtidens bästa Show-hästar. Brunkhästarna hade ett stort inflytande i avelsarbetet som bedrevs i väst på rancherna, känt som Western Working-familjen. Från dessa linjer bottnar många av världens bästa Morganhästar.