Escania’s Kassiopeia

_DSC0023 Mörkbrunt sto född 20/5 2016 kl 01.10
(UVM Kingsland Bay 23 x Escania’s Kitalpha)
CA – verifierad 4-gångare.

Hon är här och hon är fantastisk! Typ, temperament och rörelser, fint inslaget i ett paket som blir minst 156 cm, avlad för att komma ut på tävlingsbanorna..

Då modern är döpt efter en stjärna och fadern numera finns i himlen så blev hon döpt efter konstellationen Kassiopeia. Det sa liksom sig självt..

Uppfödning nr 12 och den första med Escania’s prefix i 3 rakt nedstigande led – Kassiopeia har allt som vi önskar i våra hästar. Här är en kombination vi väntat i fem år på att göra, faktiskt så skulle egentligen Escania’s Vangelios varit ett sto och då var Kingsland tänkt som framtida match för honom. Nu råkade William vara en hingst istället så när lillasyster Kelly föddes så sa det sig själv. Vi ville inte lägga Kingsland på deras mor Kitty utan hellre vänta ytterligare en generation då vi tror att den avkomman blir ännu bättre. Vi är väldigt nöjda med Kellys bogparti, korta rygg och gångarter samt hennes gemytliga temperament. Vad vi vill tillföra från Kingsland är lite mer överlinje/hals och längre, mer liggande kors. Vi tycker mycket om hans avkommor. Det här blir en Morgan av det större slaget, perfekt för den som vill ha en häst att lyckas med i sporten.

Visad som föl med 88888=40p.

Kassiopeia är såld till Anna Schömer i Genarp – stort grattis och lycka till med din första Morganhäst!

_DSC1886

_DSC0353Modern Kitalpha är ännu ung och under inridning. Hon är en av få 5-gångare bland Morgans som kan flygande pass. Det ska bli spännande att se hur det funkar under ryttare i framtiden. Bedömd med 37p nu som 4-åring med föl vid sidan. Nästa år väntar hennes övriga kvalitetsbedömningar; löshoppning, gångartsprov och körning. Kitalpha kommer att utbildas de närmaste åren att vara vår huvudsakliga tävlingshäst tillsammans med sin bror och därmed inte sättas i avel igen förrän hon är åtminstone 7.

 

FB_IMG_1437298592902Fadern UVM Kingsland Bay 23 var en AB-premierad USA-import som blev Bästa Avelshingst på Morganriks 2010 tack vare sina vackra och trevliga avkommor. Tyvärr finns inte Kingsland i livet längre, det här var hans sista årgång och han fick totalt 15 avkommor.

Kingsland kommer från legendariska UVM Farm i Vermont, där det en gång i tiden föddes upp kavalleri-hästar åt amerikanska staten. I stamtavlan finner vi därför framförallt Government-avlade hästar, perfekta för körning och klassiska grenar.

137030010279805200_resizedMorfadern Escania’s Pharazon LT kan du läsa mer om under sålda. Han kastrerades hösten 2011 för att koncentrera sig på sin framtida utbildning inom dressyr så detta är hans enda årgång. Pharazon blev bedömd med 9 för trav både som föl och tvååring. Han är exteriört korrekt och har även ett fantastiskt temperament. Vi har väldigt höga förväntningar på hans avkommor. Pharazon visades på 4-årstest och fick dubbeldiplom i gångarter och hoppning. Han blev också Bästa Avelshingst på Riks 2014. Han har en son som fortfarande är hingst och han heter Escania’s Palomides 38, godkänd som 4-åring och har både exteriör- samt hoppdiplom precis som Lyngbys Phantasia – en annan Pharazon-avkomma som vi själva valt att leasa in till vårt avelsprogram.

47898_10151249925146648_732667674_nMormodern Goldget Kitty 067 är ett AB-premierat sto vars första avkomma Escania’s Commencement vann sin fölklass och sedermera blev reserv bästa unghingst som 1-åring samt Hollands bästa unghingst 2011. Son nr 2 visades för första gången på Morganriks 2012 och blev reserv bästa unghäst och fick hoppdiplom som 4-åring. Kitty själv är framförallt utbildad och tävlad inom Westerngrenarna men även hoppning, dressyr, körning och distans. Hon vann MSHA Trophy 2013 och 2014 som bästa allroundmorgan. Läs mer om Kitty på hennes egen sida.

americandays5juli2009_52Morfarsfar Soda var en fantastisk kille som tyvärr gick en alldeles för tidig död till mötes. Vi valde att betäcka Penny med Soda, trots hans unga ålder, pga. Sodas korrekta exteriör, trevliga temperament, mödernet och hans suveräna gångarter. Soda hade en mycket bra trav och arbetade med bra bärighet och naturlig balans. Soda blev 2009 Bästa unghingst, Reserv Bästa unghäst och fick poängen: 88779-39p. Han blev b-premierad 2010.

Penny4juli2008_07Morfarsmor Penny 061 var ett ELIT-premierat sto med ett fantastiskt vackert Morganhuvud. Hon rörde sig lätt och ledigt i alla gångarter och hon var oerhört intelligent med mycket tävlingsvilja. Hon har förärvt sig väl och är bland annat mor till Lyckänge Copper Coin, årets Morgan 2008, gdk hingst och BIS -07+08+09+10. Pharazon är hennes sjätte föl. Läs mer om Penny på hennes egen sida.

smokeymillyrumpa185Mormorsfar SC Island Centavo, bär på de eftertraktade Brunk-linjerna, med storheter såsom Flyhawk, Warhawk, Red Vermont, Jubilee King, Senator Knox och många, många fler. Han är allt du kan förvänta dig med de här linjerna och har gett mkt fina avkommor. Han bor hos oss på Escania Morgans numera och ägs av mamma Mia.

millymonty250Mormorsmor Treasure Golddust har tävlat framgångsrikt i Reining i USA. Hon vann MICA Snaffle-Bit Reining 5 år gammal. Gedigna WWF-linjer finner vi i henne; Primavera Bravado – framgångsrik cutter, Californio -National Cutting Champion. Vi minns Milly med glädje och vördnad och är glada över att hon finns i våra hästar.