Escania’s Phoenix Gold

fs_503356273_74161_1332443289Isabellvalack född 28/4 2010
(Justin Isterics x Tronshagens Penny 061)

Nixon är såld till Jessica Elofsson, Nybro. Ett stort grattis till till dig som valt Nixon till din nya familjemedlem!

Phoenix Gold – ett namn med många betydelser; Fågel Fenix representerar odödlighet, legenderna om detta mytomspunna sagoväsen är många. Aristoteles lärare Foinix sägs ha varit en mycket klok man. Phenix var en kung inom den grekiska mytologin och Phoenix är också en stjärnbild. Dessutom hölls Operation Phoenix under Vietnamkriget under Nixons regeringstid. Phoenix är ett respektingivande namn, vad månne bliva av denna herre?

En vecka för tidigt kom han, vårt stjärnskott ”Nixon”. Han är en riktig kanonkille – så oj vad vi ser framemot vad som kommer att visas i framtiden! Han har en fantastiskt väl ansatt hals, långa långa ben och precis som alla andra av Pennys söner har han ett mycket vackert huvud. Den stora bläsen gör sitt till. Nixon är en palomino med 3 vita ben – och ju mer han växer, desto mer hittar vi från pappas gener i typ och temperament. Nixon är en klok, lättlärd filur som kommer bli mycket trevlig att jobba med som ridhäst. Han är visad exteriört ett flertal gånger med klass 1 som resultat och blev dessutom bästa unga valack på Morganriks 2013.

960115_665561533471030_981735847_n

”Nixon” har alla förutsättningar att lyckas inom diverse discipliner – ta en titt på hans släktingar nedan:

rictallcorner300Fadern Justin Isterics, kallad Ricky, är en snygg, högställd och temperamentsmässigt mycket trevlig ung man som ägdes av Tullesbo. Inte nog med att han rör sig suveränt bra – han kan dessutom hoppa. Vi har valt att betäcka med Ricky för att han uppfyller de höga krav vi har på typ och gångarter. Vi väntar oss en Morgan som också har kapacitet inom hoppning. Vi väntar oss en atlet med höjd och stomme och en häst gjord för att prestera på tävlingsbanan. Ricky är en hingst passat Penny väl typmässigt, och vi är mycket nöjda med resultatet. Stammen är alldeles utmärkt med storheter såsom Sunup Neptune (finns även i Pennys fjolårsföl), UVM Dexter och Waseeka’s In Command de närmsta leden.

Penny4juli2008_07Modern Penny 061 är ett B-premierat sto med ett fantastiskt vackert Morganhuvud. Hon rör sig lätt och ledigt i alla gångarter och hon är oerhört intelligent med mycket tävlingsvilja. Hon har förärvt sig väl och är bland annat mor till Lyckänge Copper Coin, årets Morgan 2008, gdk hingst och BIS -07+08+09. Läs mer om Penny på hennes egen sida.

mossrosetriumphant2009Farfadern Mossrose Triumphant finns hos Hamar’s Horses. Han har förärvt sig väl och har avkommor över hela Europa. Uppfödarna p� Mossrose Morgans anser att ”Turbo” är den bästa morgan de fött upp, och att han kan vara sin fars bästa avkomma – det säger inte lite när fadern är Sunup Neptune, en av morganvärldens mest välkända gulbruna hingstar – som dessutom lämnat 57 avkommor.
karieFarmor Taproot Karie W är importerad från USA till Rosita Hamar, England. Hon är uppfödd hos högt ansedda Taproot farm och har en intressant stamtavla – bl.a. linjeavlad på UVM Dexter (East Coast Roadster Champion) och Waseeka’s Nocturne.

hanoversuperdanMorfadern Hanover Super Dan 2 är en av de mest inflytelserika hingstarna i den svenska morganstammen, med 47 avkommor. Han har ett flertal godkända söner och i stamtavlan hittar man Government-linjer genom Chasley Superman, Brunk- och lite WWF-linjer via Foxfire, Senator Graham, Flyhawk, och till sist även Lippitthästar på mödernet.

greentreenightndayMormor Night ‘N Day 016 kom 1988 från välkända Greentree Ranch i USA, då var hon dräktig och födde Tronshagens Figure, godkänd hingst. Hon blev utsedd till bästa avelsto genom sina avkommor på Morganriks -04. Fadern Greentree Bonniejohn är en legend i USA och har många många avkommor. Night ‘N Days blodslinjer består av en bra blandning mellan alla fyra familjerna med betoning på WWF på mödernet samt mestadels Brunk med government och lite lippitt på fädernet.