Betäckningar 2015

Dags att presentera planerna för i år!

Escania’s Vangelios + Hagas Uplands Mary 074
DSC_0274 12 juni (13)
Eftersom stofölet som såg världens ljus 2014 blev ännu bättre än vi hade vågat hoppas på så gör vi om kombinationen i år. Av den här kombinationen fick vi fram en vacker, högrest dam med mycket karisma, lätta och vägvinnande rörelser där galoppen utmärker sig framförallt samt ett synnerligen gott temperament, avlad för att passa för ett flertal discipliner och en slutlig mankhöjd kring 152. Escania’s Maryland bedömdes med 39p som föl, vilket vi var mycket nöjda med eftersom hon var i rejäl växtfas – hon fick t.ex. 9 på huvud/hals/bål.  Vi har säkrat vårt avelsprogram för ett par år framemot genom  Maryland så om du är intresserad av ett syskon till henne, hör av dig redan nu och boka.

UVM Kingsland Bay 23 x Escania’s Kitalpha
kingsland   DSC_0731
Här är en kombination vi väntat i fem år på att göra, faktiskt så skulle egentligen Escania’s Vangelios varit ett sto och då var Kingsland tänkt som framtida match för honom. Nu råkade William vara en hingst istället så när lillasyster Kelly föddes så sa det sig själv. Vi ville inte lägga Kingsland på deras mor Kitty utan hellre vänta ytterligare en generation då vi tror att den avkomman blir ännu bättre. Vi är väldigt nöjda med Kellys bogparti, korta rygg och gångarter samt hennes gemytliga temperament (bilden ovan är tagen i våras när hon var två år, hon håller på att fylla i kroppen nu så vi återkommer med mer aktuell bild till våren). Vad vi vill tillföra från Kingsland är lite mer överlinje/hals och längre, mer liggande kors. Vi tycker mycket om hans avkommor. Det här blir en Morgan av det större slaget, perfekt för den som vill ha en häst att lyckas med i sporten. Eventuellt kommer denna avkomma att vara till salu, du är välkommen att höra av dig vid intresse.

För att se årets väntade föl, gå in under till salu/hästar. Alla föl till salu är avlade med tanke på typ, temperament och framförallt rörelser – lämpliga för diverse discipliner för den som intresserad av det mesta. Alla våra hästar i avel är också inkörda. Vi ser redan när fölen är ett par veckor gamla om de utmärker sig mer åt det klassiska hållet eller för westerngrenarna så om du letar efter en tävlingshäst med extra kapacitet så hör av dig så att vi kan matcha dig med just din häst.