Kära återseenden

Igår åkte tre generationer på road-trip; Jag, mamma och Theia. Först åkte vi upp till Åstorp för att hälsa på Escania’s Pharazon LT, även kallad Prinsen, och hans ägare Linda. Prinsen blev såld redan när han var 12 dagar gammal och flyttade som 6-månaders föl till henne men bodde hos oss i ett år när Linda var snäll och lät honom betäcka ett par ston hos oss innan han kastrerades som 2,5-åring.  Han är pappa till Escania’s Kitalpha som vi har behållit hos oss. I somras fick Prinsen Diplom i både gångarter och hoppning samt blev Klass 1 i exteriör. Han är 159 cm hög, fortfarande väldigt gänglig och har ett par år till att fylla ut proportionerna ordentligt.

Nu var det äntligen min tur att få sitta upp och prova rida. När vi korsar två hästar så har vi, förutom en eftertanke avseende typ, gångarter och mentalitet, självklart en plan avseende ridbarhet och prestation. Det är ett jättestort privilegium att få möjlighet att utvärdera resultatet själv uppsuttet. Jag tackar mina hästköpare för att ni ger mig den möjligheten!

Prinsen var som väntat en mycket mjuk och rörlig kille som är väldigt styrbar och lätt att reglera. Han behöver fortfarande lite mer ärlig bjudning och styrka men med tanke på hans unga ålder så vet vi att det kommer. Traven påminner mycket om hans mor och galoppen är underbar, bättre än föräldrarnas. Se bilder nedan.

DSC_1737 DSC_1787 DSC_1864 DSC_1915 DSC_1976

När vi varit i Åstorp drog vi vidare till Billinge för att hälsa på mammas förra häst Star. Han har nu bott där  i 6 år men flyttar nästa helg vidare med sin matte Sofia till Kungsör. Det var roligt att träffa honom igen, hoppas att resan uppåt går bra. Han kände igen oss direkt, det märktes!
DSC_2008 DSC_2024