Stor sorg

sodaI lördags 20/9 nåddes vi av beskedet att Hmstd Captains Cream Soda 30 har fått somna in vid endast 8 års ålder. Våra tankar går till de som stod honom närmast även om vi också fortfarande sörjer..

Soda kändes lite som vår till låns. Han importerades som 1-åring från Kanada av Sandra Henriksson och var rejäl och oproportionerlig (precis som hans dotterdotter Kitalpha som finns kvar här som blivande tävlingshäst och avelssto). Det skulle ta ett tag för honom att växa i kostymen. Men redan då visade han ett gångartsregister utöver det vanliga, han blev bedömd med 9 på traven på Morganriks som 2-åring. Sodas trav blev också hans signum och det har vi sedermera sett i avkommorna.

Sodas första föl föddes här 2009, det var Escania’s Pharazon LT (u. Tronshagens Penny 061) som själv fick 5 avkommor innan han kastrerades. Pharazon blev Bästa Avelshingst i år på Morganriks, hans son Annebo Kenny R blev BIS. Även de andra avkommorna är visade och ser mycket lovande ut inför framtiden.

soda2014Vi hade Soda här i träning vintern 2010 som förberedelse inför avelsvärderingen och hjälpte också Sandra på plats på Grevagården när hon visade fram honom till 38p och ett B. Under sadel var han fantastisk, fortfarande unghästvinglig men med en elasticitet och kapacitet som lovade gott. Efter detta har vi haft förmånen att rida honom ett par gånger, allra senast i våras när han var här en vecka för att betäcka vår Mary. I år hade han vuxit i kostymen och var vackrare än någonsin, det syntes att han nu äntligen var färdigvuxen.

Om allt går som det ska föds Sodas sista föl här 2015. Det är just nu med blandade känslor jag ser framemot detta. Att det är en toppenhäst som ligger därinne och bakas finns det inget tvivel om men det var inte såhär det skulle vara.

Sov gott, älskade Soda. Tack till Sandra m. familj för att vi fick vara en del av denna enormt snälla killes liv. Han finns för alltid i våra hjärtan.

Sara m. familj